nieuws

Boijmans koopt Pindakaasvloer

Geen categorie

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft de roemruchte Pindakaasvloer van beeldend kunstenaar Wim T. Schippers (1942) verworven.

Boijmans koopt Pindakaasvloer

 

 

 

 

 

De Pindakaasvloer is op elke gewenste grootte uit te voeren en bestaat uit een soort lijst, waarbinnen zich in de gewenste dikte een bepaalde hoeveelheid pindakaas van een nader te bepalen merk bevindt.

Museum Boijmans Van Beuningen heeft de geurige vloer afgelopen december aangekocht en zal het werk in 2011 tentoonstellen voor publiek. Het museum is verheugd met deze nieuwe aanwinst van de maker van ‘Het Is Me Wat’ (beter bekend als de zwevende steen) en enkele andere werken in de collectie.

Wie in 1997 de overzichtstentoonstelling van Schippers bezocht in het Centraal Museum, kon onverwacht terechtkomen op een plakkaat kleverige pindakaas. Soms gingen bezoekers onderuit of bleven ze vastplakken.

Onzinnig

Boijmans Van Beuningen laat de Pindakaasvloer dit jaar zien aan het publiek. Het werk past in de conceptuele werkwijze van de beeldend kunstenaar en moet aangeven dat alles in principe zinloos en onzinnig is, maar daarom nog wel de moeite waard.

Reageer op dit artikel