nieuws

Van der Plas verruilt Prins Claus Fonds voor Premsela

Geen categorie

Els van der Plas vertrekt met ingang van 1 januari bij het Prins Claus Fonds. Vanaf die datum is zij de nieuwe directeur van Premsela, het Nederlandse instituut voor design en mode.

Van der Plas verruilt Prins Claus Fonds voor Premsela

 

 

 

 

Van der Plas was sinds de oprichting in 1997 directeur van het Prins Claus Fonds, dat zich richt op culturele samenwerking met ontwikkelingslanden. Onder haar leiding werden de Prins Claus Prijzen in gesteld. In 2004 initieerde zij de Sahel Opera Bintou Were, naar een idee van Prins Claus zelf.

Els van der Plas studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht. In 1988 richtte ze de Gate Foudation op ter stimulering van interculturele uitwisseling op het gebied van moderne en hedendaagse kunst. Van der Plas was lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum in Amsterdam (2004-2009) en jurylid van de Curry Stone Designprijs in New York (2008). Op dit moment doet ze de redactie van het boek The Art of African Fashion over Afrikaanse mode, dat wordt uitgegeven in 2011.

Reageer op dit artikel