nieuws

Tor wint ELLE Wonen Design Talent Award by Montis

Geen categorie

Tor, een tafeltje in gepoedercoat staal in zes staalkleurige tinten is de winnaar van de eerste ELLE Wonen Design Talent Award. Voor deze eerste editie werd samenge¬werkt met het Nederlandse meubelmerk Montis. De opdracht: ontwerp een bijzettafel voor de collectie Montis+. Tor is een ontwerp van Ralf Lambie en Johan van Hengel.

Tor wint ELLE Wonen Design Talent Award by Montis

 

 

Na een voorselectie door de vakjury kon het publiek hun waardering aan drie finalisten geven via de website van ELLE Wonen. Dit resultaat werd meegenomen door de vakjury, die bestond uit Paul van den Berg (directeur en eigenaar Montis), Adri Vlasblom (hoofdredactrice ELLE Wonen), Suzanne Oxenaar (artistiek directeur Lloyd Hotel en Culturele Ambassade Amsterdam), en Anya van de Wetering (eigenaar styling- en productiebureau Kamer 465). De Leggy Ann, een ontwerp dat Jordan Artisan samenstelde uit drie Queen Ann-bijzettafeltjes, werd door de vakjury gewaardeerd als ‘een geestig, origineel ontwerp met mooie contrasten en een ambachtelijk gevoel’. Wout Speyers ontwierp een traditionele tafel in twee maatvoeringen, met een Corian top. De vakjury vond deze tafel ‘speels en (multi)functioneel, neutraal en ingetogen’. Tor, het winnende ontwerp, werd door de jury geroemd om z’n uitstraling: ‘De Tor is een opvallend, pittig ding, een leuk ontwerp dat wel geïnspireerd lijkt op tekenfilms of strips.’

Het winnende ontwerp wordt door het Productontwikkelingsteam van Montis verder uitontwikkeld om het seriematig te kunnen produceren. Indien het ontwerp reproduceerbaar is, wordt Tor opgenomen in de collectie Montis+ en zal tijdens de IMM Cologne 2011 gepresenteerd worden.

Reageer op dit artikel