nieuws

Guus Beumer als curator naar Venetië

Geen categorie

Guus Beumer is de curator van de Nederlandse inzending voor de 54ste editie van de Kunstbiënnale van Venetië in 2011. Dat maakte de Mondriaan Stichting dinsdag bekend.

Guus Beumer als curator naar Venetië

 

 

 

 

De Mondriaan Stichting is verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending voor de kunstmanifestatie. De stichting kiest elke editie een curator en die kiest op zijn beurt de kunstenaar. De voorkeur van Beumer gaat uit naar een groep kunstenaars. Dit najaar wordt duidelijk wie Beumer meeneemt naar Venetië.

Guus Beumer is zowel directeur van NAiM/Bureau Europa als van Marres, een  centrum voor hedendaagse cultuur. In 2009 was hij artistiek directeur van Utrecht Manifest, biënnale voor social design. In dat jaar ontving hij ook de Culturele Ondernemersprijs Maastricht.

Reageer op dit artikel