nieuws

Een virtueel museum, Andre Kodde – MSquare4

Geen categorie

MSquare4 is een model voor een virtueel museum, waarin de kunstenaar André Kodde de invloed van de museumarchitectuur en tentoonstellingsvormgeving op de bezoeker onderzoekt.

Een virtueel museum, Andre Kodde – MSquare4

 

 

 

 

Op het scherm ontvouwt zich de driedimensionale omgeving van dit virtuele museum. De plattegrond bestaat uit een raster van identieke museumzalen. Via automatische schuifdeuren zijn vanuit één tussenruimte steeds vier aangrenzende zalen toegankelijk: de herkomst van de titel van het werk.

Voor deze tentoonstelling zijn werken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen geselecteerd en omgezet naar 3D-beeld. Allerlei multimediale applicaties maken het mogelijk om online rondleidingen te volgen, commentaar van dichters, musici en kunstcritici te beluisteren en met bezoekers van over de hele wereld te discussiëren.

Sinds zijn postacademische opleiding aan het Amsterdamse Sandberg Instituut (2007-2009) werkt Kodde aan zijn alternatieve museummodel. Internet, het sociale platform bij uitstek, biedt kunst een nieuwe context. Msquare4 is daarbinnen een ideale ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers.

Msquare-2 

De tentoonstelling is onderdeel van het programma van Museum Boijmans Van Beuningen tijdens Festival De Wereld van Witte de With en te zien van vrijdag 10 t/m zondag 12 september. Tijdens de Artist-talk op zondag 12 september interviewt Cathy Jacob (hoofd sector presentatie Museum Boijmans Van Beuningen) kunstenaar André Kodde over zijn virtueel museum.

Msquare-3 

Iedereen is van harte welkom tijdens de officiële opening op 11 september om 15:00 uur. Toegang tot de tentoonstelling is dan gratis.

MSquare4 is mede mogelijk gemaakt door Besam automatische schuifdeuren

 

 

Reageer op dit artikel