nieuws

Ode aan eeuw Dutch Design

Geen categorie

Gilian Schrofer van Bureau Concern richtte zeven leegstaande arbeiderswoningen in als ode aan een eeuw Dutch Design, in het kader van het project Dutch Colors. In de zo ontstane 18 complete Hollandse stijlkamers speelt kleur een grote rol. Elke stijlkamer staat voor een periode uit de afgelopen eeuw en is met zijn inrichting gekoppeld aan een bekend interieur- of productontwerp uit de afgelopen decennia Nederlandse ontwerpcultuur.

Ode aan eeuw Dutch Design

Het project is onderdeel van RURH.2010 waarin Nederland is vertegenwoordigd met optredens, tentoonstellingen en andere bijdragen. Tijdens de manifestatie worden bijzondere en mobiele verblijfsvoorzieningen aangeboden aan deelnemers, gasten en bezoekers van de projecten. Een daarvan is het gastenverblijf in Dortmund, Gastgastgeber.

 Gastenverblijf Dortmund

Het gastenverblijf werd onlangs opgeleverd en ligt in de grootste en kleurrijkste stad van het Ruhrgebied. De massieve jaren ’50-woonblokken in de Möllerstrasse zijn echter grauw en grijs, en laten veel muur zien. Zowel het interieur als het exterieur is door kunstenaar Gerhard Richter overdadig gekleurd in Rietveld rood en Gispen oranje.

 Gastenverblijf Dortmund

Via www.concern.nu of www.gastgastgeber.org zijn alle ingerichte ruimten met bijbehorende producten te verkennen in zogenaamde ‘spherical view’; een semi-ruimtelijk beeld van wat zich achter de uitbundig gekleurde gevel in de Möllerstrasse afspeelt.

Gastenverblijf Dortmund is open voor overnachting en/of bezichtiging van juli tot en met oktober dit jaar. Op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur zijn de woningen open voor bezichtiging. Entree is gratis, reserveren niet noodzakelijk. Kijk voor actuele informatie en meer informatie over de gastenverblijven op www.gastgastgeber.org.

Voor boekingen en informatie: gast@gastgastgeber.org

 

Reageer op dit artikel