nieuws

Architecten ontwerpen paalwoningen

Geen categorie

Om de marathon paalzitten die momenteel in Nieuw-Vennep wordt ‘uitgezeten’ naar een hoger plan te trekken hebben de deelnemers samen met lokale architecten een paalwoning ontworpen om een zo comfortabele en mooi mogelijke paalwoning te kunnen bezitten. De deelnemers zamelen met hun actie geld in voor goede doelen in de Haarlemmermeer.

Architecten ontwerpen paalwoningen

 

 

Het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol koppelde de deelnemers aan een architect om zo een duurzame paalwoning te ontwerpen die bij de paalzitter past . De drie mannen en twee vrouwen die aan de strijd meedoen mogen maximaal drie weken gebruik maken van hun huisje, daarna gaat de wedstrijd verder op een plankje van 30×30 centimeter. Architecten die wel iets zagen in de ludieke actie waren: Henk Pauw van ONX Architecten, Joost Valk Architectuur, Kaspar Aussems van burobeb en Wim Kristel van As-K (Architectuurstudio Kristel)

Ontwerp paalwoningen Pauw en Valk
Links: De ontwerpen van Henk Pouw van ONX Architecten en rechts Joost Valk.

Wie de marathon wint hangt af van wie het meest geld heeft bijeengebracht voor zijn of haar gesteunde goede doel. Inmiddels is een deelnemer uit de strijd.

 Ontwerp paalwoning As-K
De ‘woning’ van Wim Kristel van As-K.

 

Reageer op dit artikel