nieuws

Aanbesteding leegstandsbeheerder Rotterdam

Geen categorie

De gemeente Rotterdam is gestart met de aanbesteding voor het leegstandsbeheer van de gemeentelijke vastgoedportefeuille. Het gaat in eerste instantie om het beheer van in totaal150 leegstaande woningen, kantoren en bedrijfspanden.

Aanbesteding leegstandsbeheerder Rotterdam

 

 

 

Op 1 december gaat het beheerscontract in, vanaf dan zal gefaseerd al het beheer van het gemeentelijk vastgoed dat (gerenoveerd en ) verkocht of gesloopt gaat worden bij deze partij ondergebracht worden. Via een professionele beheerder worden de panden tijdelijk verhuurd of –als dit niet mogelijk is- beveiligd. Op deze manier wil de gemeente het kraken van de panden effectief bestrijden en op transparante wijze omgaan met de tijdelijke verhuur van vastgoed.

Met de aanbesteding wil de gemeente Rotterdam opvolging geven aan de recente aanbevelingen van de Rekenkamer om het proces rond verhuur van woningen te verbeteren ten aanzien van openbaarheid, neutraliteit en controleerbaarheid.

 

Reageer op dit artikel