nieuws

BNA Kubus naar Neutelings Riedijk Architecten

Geen categorie

Neutelings Riedijk Architecten krijgt de BNA Kubus 2010. De jury roemt ‘de geraffineerde combinatie van slimheid en sloomheid’. “Het bureau excelleert in vernuftige, ruimtelijke concepten, die het maximale uit een opgave halen en het plan naar een hoger niveau tillen.”

BNA Kubus naar Neutelings Riedijk Architecten

De jury bewondert Neutelings Riedijk vooral vanwege de innovatieve wijze waarmee het omgaat met bestaande oplossingen en typologieën. “Het bureau hecht veel waarde aan vakmanschap en ambacht, waarbij elk gebouw zowel van binnen als van buiten een passende, eigen expressie krijgt. De gebouwen hebben een geraffineerd afwerkingsniveau en zijn tot op het laatste detail doorwerkt. Die liefde en aandacht voor consistente en goed gemaakte gebouwen, voor ‘slow architecture’, uit zich ook in de bureauorganisatie. Neutelings Riedijk kiezen voor een relatief klein bureau en daarmee voor een beperkte opdrachtenportefeuille. Elk ontwerp krijgt de tijd en de aandacht die het verdient. Ook de regelmatig gezochte samenwerking met kunstenaars en integratie van kunst en architectuur in het oeuvre van Neutelings Riedijk wordt zeer gewaardeerd.”

 

Partners van bureau Neutelings Riedijk zijn Willem Jan Neutelings en Michiel Riedijk.

De jury bestond dit jaar uit Jeanne Dekkers (voorzitter), Salomé Bentinck, Haiko Meijer, Jan Pesman, Janny Rodermond en Vera Yanovshtchinsky.

De kubus wordt in november uitgereikt.

 

Reageer op dit artikel