nieuws

Watergaten kent geen winnaar

Geen categorie

Begin april dit jaar schreef rondaywinkelaararchitecten de prijsvraag: ‘Wie wint watergaten.nl? uit voor alle gemeenten in Nederland. Watergaten.nl is een nieuwe visie op het gebied van drijvend wonen. Het concept is een betonnen bak die het water wegdrukt. Hierdoor ontstaat een nieuwe ruimte, een watergat om in te bouwen. In dit watergat wordt een los volume geplaatst waardoor de restruimte in deze bak als buitenruimte wordt gebruikt.

Watergaten kent geen winnaar

De opgave moest gemeenten prikkelen een geschikte locatie aan te wijzen om deze visie te realiseren. De winnaar zou een volwaardig uitgewerkt schetsplan gemaakt door rondaywinkelaararchitecten krijgen. De jury, bestaande uit onder andere Koen Olthuis van Waterstudio.nl hoefde geen keuze te maken.Ronday: “we hebben heel veel positieve reacties gekregen maar helaas geen inzending. Kennelijk durfde de gemeenten het niet aan om mee te doen, geen ambtenaar die initiatief heeft getoond en dat is jammer.”

Succesvol

Het uitschrijven van deze prijsvraag is volgens het tweetal wel succesvol geweest. ,,We hebben veel publiciteit gekregen en zijn met verschillende nieuwe partijen in aanraking gekomen. zegt Maxim Winkelaar. “Deze omgekeerde prijsvraag was ook meteen een actie tegen de gehele prijsvraagcultuur die er heerst. Voor elk jong en relatief onbekend bureau is het niet gemakkelijk om interessante opdrachten te krijgen en meedoen met een prijsvraag is vaak toch een loterij. Zeker in deze tijd van de economische crisis moet je extra creatief zijn. Het duo heeft met deze actie het wonen op water in Nederland wel weer gepromoot en gestimuleerd.

Reageer op dit artikel