nieuws

Galerie Vivid verhuist naar Red Apple

Geen categorie

Deze zomer zal Galerie VIVID verhuizen naar de Red Apple in het centrum van Rotterdam. Na 11 jaar exposities in haar ruimte aan de William Boothlaan, een zijstraat van de Witte de With, te hebben georganiseerd, verhuist Rotterdams beroemdste designgalerie naar de Red Apple op het Wijnhaveneiland.

Galerie Vivid verhuist naar Red Apple

VIVID zocht ruim een jaar naar een nieuwe locatie en vond een ruimte in het gebouw op het Wijnhaveneiland met de naam Red Apple, ontworpen door KCAP Architects.

Galerie VIVID, in 1999 opgericht door Saskia Copper en Aad Krol, was één van de eerste galeries in Nederland die hedendaags design in de context van zowel design als kunst toonde. De galerie presenteerde solo-tentoonstellingen van belangrijke ontwerpers zoals Ettore Sottsass, Hella Jongerius, Studio Job, Atelier Van Lieshout en Jaime Hayon.
In 2007 maakte VIVID de beroemde Dutch Design Port tentoonstelling in New York en onlangs nam VIVID voor de vijfde keer deel aan de Design Miami/Basel-kunst- en designbeurs.

Aad Krol en Saskia Copper in de nog lege ruimte onderin de Red Apple. 

Reageer op dit artikel