nieuws

Herontwikkeling ’t Karregat Eindhoven

Geen categorie

De Eindhovense architectencombinatie architecten | en | en / diederendirrix is via een Europese Aanbestedingsprocedure geselecteerd voor de herontwikkeling van het ’t Karregat. Zij werden geselecteerd op basis van hun visie waarin op de beste wijze is omgegaan met het onderbrengen van de verschillende functies en behoud van de cultuurhistorische waarde.

Herontwikkeling ’t Karregat Eindhoven

 

In het ontwerp van diederendirrix en architecten | en | en wordt het monumentale dak behouden. Ook worden de stalen parapluconstructies ingepakt in lichtdoorlatende beplating en wordt een nieuwe buitengevel aangebracht die verwijst naar het oorspronkelijke idee van losse ruimtes onder een groot dak.

 Het Karregat door architecten/en/en en diederendirrix

De buurtontmoetingsruimte, die het hart van het complex vormt, koppelt de brede school en de commerciële functies. Verplaatsbare wanden kunnen de verschillende grote ruimtes tot een groot geheel maken waardoor ruimte vrijkomt voor buurtfestiviteiten.

 Het Karregat door architecten/en/en en diederendirrix

De plannen worden verder uitgewerkt zodat in 2011 met de bouwwerkzaamheden kan worden gestart. Het is de bedoeling dat in 2012 het vernieuwde Karregat zijn deuren opent.

Reageer op dit artikel