nieuws

Meedenken mooiste ruimtelijke project Gelderland

Geen categorie

Dit jaar wordt de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit van de provincie Gelderland voor de derde keer uitgereikt. Een vakjury maakt op 25 maart 2010 bekend wie de prijs wint. Daarnaast wordt een publieksprijs uitgereikt aan de winnaar van de internetverkiezing op www.gelderland.nl/publieksprijs

Meedenken mooiste ruimtelijke project Gelderland

 

 

De prijs is gekoppeld aan een thema. Dit jaar is dat ‘Ruimte voor nieuwe maatschappelijke functies’. Het gaat dan bijvoorbeeld om een sportcomplex, museum, zorgboerderij, brandweerkazerne, gemeentelijk informatiecentrum en dergelijke maatschappelijke projecten.

Genomineerde projecten

De 16 genomineerde projecten zijn:
Apeldoorn, Omnizorg
Apeldoorn, Omnisport
Arnhem, Modekwartier Klarendal
Arnhem, Multifunctioneelcentrum Presikhaven
Berkelland, Kulturhus ’t Stieltjen te Haarlo
Bronckhorst, Zorgboerderij op Landgoed Hackfort te Vorden
Ede, Islamitisch Centrum
Epe, Veluwse Bron te Emst
Lingewaal, Brandweerkazernes Noord en Zuid
Montferland, Woonzorgcentrum Meulenvelden in Didam
Nijmegen, Museum Het Valkhof
Putten, Landgoed Schovenhorst
Winterswijk, Gemeentekantoor
Zaltbommel, Woon-zorgcomplex ’t Slot in Gameren
Zevenaar, Informatiecentrum Zevenaar Oost
Zutphen, Stationsplein

Via de website www.gelderland.nl/publieksprijs kunnen inwoners van Gelderland 16 genomineerde projecten in woord en beeld bekijken en stemmen op hun favoriete project. Stemmen kan tot en met 14 maart 2010.

Prijsuitreiking

Op 25 maart 2010 wordt bekendgemaakt wie door de vakjury is uitgeroepen tot de winnaar van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2010. Op hetzelfde moment wordt ook bekend gemaakt wie de winnaar van de publieksprijs is.

Eerdere winnaars

De prijs wordt sinds 2006 om het andere jaar uitgereikt. De winnaar van 2006 was gemeente Lingewaard met het Liduinaterrein, een binnenstedelijke herstructurering in het centrum van Bemmel. De winnaar van 2008 was gemeente Oost Gelre met de Ludgerhof te Lichtenvoorde: een jaren zestig kerk die van functie is veranderd en nu plaats heeft gemaakt voor wonen.

Reageer op dit artikel