nieuws

Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen

Geen categorie

Langzaam maar zeker ontstaat op de Nederlandse woningmarkt de situatie dat consumenten werkelijk wat te kiezen hebben. Er staan huizen leeg en het aanbod wordt groter dan de vraag. Dat noopt de professionals op de woningmarkt om daadwerkelijk te voldoen aan wensen en behoeften van woonconsumenten. Dit heeft als gevolg dat de kwaliteit en diversiteit op de Nederlandse woningmarkt verder toenemen.

Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen

De Neprom, de BNA en Nederland wordt Anders willen met het uitschrijven van de ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen, de vooruitgang die op de woningmarkt plaatsvindt een extra stimulans geven. Ontwerpers en projectontwikkelaars schakelen al snel over naar de nieuwe realiteit. De prijsvraag is bedoeld om de partijen gezamenlijk over de grenzen van de dagelijkse realiteit te laten kijken.

Consumentgerichte strategieën

Combinaties van minimaal een ontwikkelaar en een ontwerper worden uitgenodigd om vernieuwende consumentgerichte strategieën, concepten en ruimtelijke ontwerpen in te dienen voor de woningmarkt. De uitreiking van de prijs is eind juni 2010. Het prijzengeld bedraagt 25.000 euro. De jury wordt voorgezeten door Mirjam van ’t Veld, burgemeester van Maarssen.

Jury

De jury voor de Ideeënprijsvraag bestaat uit Mirjam van ’t Veld (voorzitter, burgemeester Maarssen), Marlies Rohmer (architect, Atelier Marlies Rohmer), Carel de Reus (voormalig directeur Synchroon B.V.), Anco Schut (Stedenbouwkundige gemeente Utrecht), Ger Hukker (voorzitter NVM), Joris van Casteren (schrijver & journalist) en Monique Wiemeyer (Hoofdredactrice VT Wonen -gevraagd-). Het prijzengeld bedraagt 25.000 euro en is door de jury te verdelen.

Meer informatie is te vinden op www.zowilikwonen.nl

Reageer op dit artikel