nieuws

BNA Gebouw van het Jaar 2010 van start

Geen categorie

De prijsvraag voor het BNA Gebouw van het Jaar 2010 is gestart. Met deze prijs wil de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) de aandacht vestigen op de kwaliteit van nieuwe Nederlandse architectuur.

BNA Gebouw van het Jaar 2010 van start

 

 

 

 

 

De inzending verloopt geheel online. Via de website www.bnagebouwvanhetjaar.nl kan iedere deelnemer maximaal vijf projecten inzenden. De wedstrijd staat open voor alle architecten, mits ze lid zijn van de BNA.

 BNA Gebouw van het Jaar 2008: Station Amsterdam Bijlmer ArenA. Ontwerp: Jan van Belkum - ARCADIS Architecten en Neven Sidor - Grimshaw-Architects. Foto: Robert Oerlemans BNA Gebouw van het Jaar 2008: Station Amsterdam Bijlmer ArenA. Ontwerp: Jan van Belkum – ARCADIS Architecten en Neven Sidor – Grimshaw-Architects. Foto: Robert Oerlemans

Jury

De inzendingen worden beoordeeld door vakjury’s, voor elke regio één. De landelijke jury bestaat dit jaar uit Nathalie de Vries (MVRDV), Ronald Schleurholts (cepezed), Marlies Rohmer (Architectenbureau Marlies Rohmer), Fred Schoorl (Ymere) en Adri Duivesteijn (Gemeente Almere). Zij beslissen welk project de titel BNA Gebouw van het Jaar 2010 krijgt.

 BNA Gebouw van het Jaar 2007: Vestedatoren, Eindhoven. Ontwerp: Jo Coenen en Geert Coenen - Jo Coenen & Co Architekten. Foto: Kim Zwarts BNA Gebouw van het Jaar 2007: Vestedatoren, Eindhoven. Ontwerp: Jo Coenen en Geert Coenen – Jo Coenen Co Architekten. Foto: Kim Zwarts

Inzenden

Tot en met maandag 8 februari kunnen deelnemers hun inzendingen plaatsen. De regionale genomineerden en winnaars worden in maart en april bekend gemaakt. Op 22 april wordt de winnaar van het BNA Gebouw van het Jaar 2010 bekendgemaakt tijdens de feestelijke landelijke uitreiking. Deze zal plaatsvinden op The Why Factory tribune (een ontwerp van MVRDV met Richard Hutten) in het gebouw van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

 BNA Gebouw van het Jaar 2006: Museum Belvédère, Oranjewoud. Ontwerp: Eerde Schippers - Inbo Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten
BNA Gebouw van het Jaar 2006: Museum Belvédère, Oranjewoud. Ontwerp: Eerde Schippers – Inbo Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten

 

 

Reageer op dit artikel