nieuws

Sfeerver(p)lichting

Geen categorie

De Delftse Spoorzone ondergaat momenteel een transformatie die in 2020 moet zijn voltooid. De omgeving heeft hierna tijd nodig om een eigen sfeer en karakter te krijgen. Ook het groen heeft tijd nodig om tot bloei te komen. Erik Wolsky en Joeri van Ommeren maakten voor het toekomstige desolate landschap een verhuisbaar park met een uit sloophout opgetrokken boom.

Sfeerver(p)lichting

 

De houten boom heeft ten opzichte van zijn natuurlijke soortgenoten een voorsprong doordat zijn definitieve hoogte al is bereikt. De boom wordt tijdens de transformatie verplaatst en krijgt uiteindelijk zijn plek tussen de bomen in het plan. In de boom bevindt zich een uitkijkpost waaruit de transformatie van de Delftse spoorzone is te volgen.

Spoorzone Delft

Erik Wolsky en Joeri van Ommeren zijn met dit plan Sfeerver(p)lichting de winnaars van de besloten ideeenprijsvraag die de Werkplaats Spoorzone Delft waarin gezocht werd naar alternatieve concepten voor in en rond het herontwikkelde spoorgebied in de stad.

Reageer op dit artikel