nieuws

Vernieuwende ledverlichting van Philips

Geen categorie

Philips introduceert vandaag drie collecties met vernieuwende lichtproducten: een lijn verlichtingssystemen met geïntegreerde leds, een collectie interieuraccessiores waar leds in zijn verwerkt en de eerste serie verlichtingselementen met oleds. Dit zijn platte panelen die over het hele oppervlak een gelijkmatig licht uitstralen.


Ledino is de serie ledproducten voor gebruik in en rondom het huis waarbij de led-lamp geïntegreerd is in de armatuur. 

vaze_.jpg

Bij de interieuraccessoires  gaat het om functionele voorwerpen, zoals een vaas, een wijnkoeler en een fruitschaal, die worden verlicht met ingebouwde leds. Vooralsnog moeten de accessoires nog op het lichtnet worden aangesloten om ze van stroom te voorzien, maar senior design director lighting Heleen Engelen verwacht dat daar binnenkort een oplossing voor wordt gevonden. De leds zijn niet individueel te vervangen, maar gezien het duurzame karakter van leds neemt Philips aan dat de accessoires tientallen jaren meegaan. De belangrijkste factor die de levensduur van leds kan bekorten is dat ze te warm worden. De producten zijn dan ook zo gemaakt dat ze de warmte goed kunnen afvoeren. 

oled_.jpg

Het meest vernieuwende is de serie verlichting met oleds. Oleds zijn kleine, vierkante plaatjes die een gelijkmatig, kalm licht uitstralen en die intuïtief kunnen worden bediend. Het systeem werkt op beweging: als je naar de oled toe beweegt, wordt het licht feller, beweeg je er vanaf dan wordt het zwakker. Oleds zijn vooral geschikt als sfeerverlichting. Deze eerste serie bestaat uit verlichtingsproducten met zowel oleds als gewone leds. Zo kan de gebruiker ook kiezen voor functioneel licht. De oleds zijn draaibaar als in een mobiel, zodat men het licht kan richten.

In de toekomst kunnen oleds waarschijnlijk in grotere platen worden geproduceerd, wellicht zelfs vouw- en knipbaar. Ook is er al uitzicht op verkleurende oleds.

novallure.jpg                                                           

Ook heeft Philips een aantal ontwerpen behouden in traditionele vorm. De Novallure serie geeft de praktische, algemene verlichting en handhaaft de traditionele vorm van een gloeilamp en een kaars.

www.philips.nl

econic.jpg

Reageer op dit artikel