nieuws

Interieur – Bolon goes green

Geen categorie

Het Zweedse vloerenmerk Bolon stapt over op weekmakers van vernieuwbare grondstoffen voor haar vinyl vloeren. Het initiatief, met de naam Bolon Green Vinyl, omvat tevens een aantal andere, milieubrede investeringen, onder andere om het recyclen van nog grotere hoeveelheden rest- en gebruikte materialen mogelijk te maken. Inmiddels zijn de eerste producten klaar en beleeft de collectie zijn première op de Stockholm Furniture Fair in februari 2010.

Met Green Vinyl wil Bolon een product introduceren dat zo milieuvriendelijk, ecologisch en duurzaam mogelijk is. De fabrikant bespeurt bij architecten een sterk toenemende vraag naar producten waarin gerecyclede materialen zijn verwerkt. 

Het strategische initiatief bestaat uit een ambitieus programma, gericht op verbetering van de recycle-inspanningen. Dit geldt zowel voor het afval uit de eigen productieprocessen als voor de inkoop van restmaterialen van andere producenten. 

www.bolon.com

Reageer op dit artikel