nieuws

Charles Gwathmey op 71 jarige leeftijd overleden

Geen categorie

Vandaag is bekend geworden dat de Amerikaanse architect Charles Gwathmey op 71 jarige leeftijd in Manhattan is overleden aan de gevolgen van kanker.

Charles Gwathmey op 71 jarige leeftijd overleden

Gwathmey maakte deel uit van de zogenoemde New York Five, een groep van vijf jonge architecten die aan het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw besloten samen een boek te maken. Tot de groep die ook wel de Whites werd genoemd, naar de kleur van hun gebouwen, behoorden verder Richard Meier, Peter Eisenman, Michael Graves en John Hedjuk.

Guggenheim Museum, New York.jpg
Het Guggenheim Museum

Gwathmey verwierf voor het eerst bekendheid met het huis dat hij in 1968 voor zijn ouders ontwierp op Long Island. In dezelfde tijd begon hij samen met Robert Siegel het bureau Gwathmey Siegel & Associates. Dit bureau was gespecialiseerd in woonhuizen, maar ontwierp ook grote publieke projecten, waaronder in 1992 de uitbreiding van Frank Lloyd Wright’s Guggenheim Museum. 

Andere bekende projecten van Gwathmey zijn het International Centre of Photography in Manhattan, het Museum of The Moving Image in Queens en de uitbreiding van de Yale School of Architecture.

www.gwathmey-siegel.com

Reageer op dit artikel