nieuws

BAM bouwt ministerie in Stuttgart

Geen categorie

BAM Deutschland (de Duitse werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep) heeft opdracht verworven voor de bouw van een ministerie in Stuttgart, waarin meerdere departementen van de regering vande deelstaat Baden-Wurttemberg onderdak zullen vinden.

Het ministerie (33.000 m2) is ontworpen door Staab Architekten te Berlijn. Het zal ruimte bieden aan het departement Binnenlandse zaken en aan delen van de departementen Milieu en Ruimtelijke ordening. De deelstaat telt in totaal circa 3.300 ambtenaren, verdeeld over meer dan twintig locaties. De regering streeft ernaar de ambtenaren op enkele werkplekken te concentreren. Bij de nieuwbouw gaat bijzondere aandacht uit naar de toepassing van duurzame energieconcepten. BAM Deutschland dient een gebouw te realiseren, waarin het energieverbruik veertig procent lager ligt dan de verbruiksnormen uit 2007 (Energiesparverordnung 2007).

De bouwsom bedraagt ruim 50 miljoen euro. BAM Deutschland zal het ministerie medio 2011 sleutelklaar opleveren aan opdrachtgever Landesstiftung Baden-Württemberg GmbH.

Bron: BAM

Reageer op dit artikel