nieuws

Ontwerpwedstrijd voor oplaadpaal elektrische auto’s

Geen categorie

Om de introductie van het elektrisch autorijden in Nederland te versnellen, zijn twee zaken onontbeerlijk: elektrische auto’s en een landelijk netwerk van oplaadpunten. De netwerkbeheerders willen voor 2013 tienduizend oplaadpalen in Nederland plaatsen. Voor het ontwerp van deze palen is door Netwerkbeheerder Alliander in samenwerking met Ontwerp Platform Arnhem (OPA), Syntens en de gemeente Arnhem een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

Ontwerpbureaus/ontwerpers die beschikken over voldoende aantoonbare ervaring om het ontwerp van de oplaadpaal, de uitwerking en (de begeleiding van) het productieproces in nauwe samenwerking met de opdrachtgever tot een goed eindresultaat te brengen zijn uitgenodigd om deel te nemen.

De conceptschets moet voor 7 september binnen zijn. De winnaar heeft uitzicht op het uitwerken van de opdracht. Alliander stelt zichzelf ten doel de oplaadpaal in drie varianten te realiseren: voor binnensteden, voor woonwijken en voor bedrijvenparken. 

www.syntens.nl/ontwerpwedstrijd

Reageer op dit artikel