nieuws

Nazihotel wordt jeugdhostel

Geen categorie

Eerder is op deze site gemeld dat Atelier Kempe Thill is gevraagd om een voormalig Nazihotel op het Duitse Rügen te transformeren in een jeugdhostel. Nu heeft het bureau zijn plannen voor het gebouw bekend gemaakt.

Prora exterieur oud.jpg    Prora exterieur nieuw.jpg  
Bekijk hier het bericht Rotterdamse architecten vernieuwen ‘nazihotel’ 

De belangrijkste vraag waarvoor het architectenbureau zich gesteld zag, was hoe om te gaan met een dergelijk historisch beladen gebouw. Het voorstel adopteert de betekenis van het originele ontwerp en doet een poging om het karakter van de faciliteit te versterken en verbeteren. 

Prora gevel oud.jpg    

Prora gevel nieuw-2.jpg    Prora gevel nieuw.jpg

De specifieke kenmerken van het gebouw, zoals de enorme lengte en het stoïcijnse ritme van de ramen, zijn benaderd als landschappelijke kwaliteiten.  

De strategie bestaat niet uit contrasten tussen oud en nieuw, maar uit een harmonie tussen beide. 

Het gehele gebouw wordt voorzien van een extern thermisch isolatie composiet systeem. De gevel is benaderd als een egale huid met mild reflecterende ramen. In contrast met het originele ontwerp is de begane grond geactiveerd met publieke functies en zijn de gevels open gemaakt naar het landschap.  

Prora interieur.jpg    Prora interieur-2.jpg

Omdat de maat van gebouw vooral wordt ervaren in de lange gangen, worden die behouden en hun ruimtelijke kwaliteit versterkt. 

www.atelierkempethill.com

Prora luchtfoto-oud.jpg

Reageer op dit artikel