nieuws

Interieur – Duurzaam tafelen

Geen categorie

Ontwerper Gerard der Kinderen presenteerde onlangs een nieuwe toevoeging aan de collectie van zijn merk ZinX: de Local World Table.

zinx1.jpg    zinx2.jpg

Dit concept is ontwikkeld met een sterke focus op lokale materialen en lokale productie. Der Kinderen gebruikte voor de tafels lokaal gekapt hout en materialen die milieuvriendelijk en duurzaam zijn, of materialen die lokaal geproduceerd of verwerkt kunnen worden, zoals gerecycled kunststof, beton, oude tafelpoten. Het gebruik van lokale materialen vermindert internationaal transport en bevordert de mogelijkheden en waardering van lokale materialen. Door in te zetten op lokale productie door lokale bedrijven blijven banen behouden of worden er nieuwe gecreëerd. 

zinx6.jpg

De constructie van de tafel zorgt ervoor dat de stabiliteit van de constructie minder afhankelijk is van de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Een gegoten aluminium beugel zorgt voor stabiliteit. 

zinx4.jpg    

Voor ZinX hanteert Der Kinderen de uitgangspunten duurzaam, milieuvriendelijk, recyclebaar en geproduceerd om generaties mee te gaan. Daartoe gebruikt hij vooral materialen zoals eiken, mahonie, zink en aluminium. De meubelen worden geproduceerd in Nederland en vervaardigd door middel van de nieuwste computergestuurde machines, in combinatie met traditioneel vakmanschap. Dit maakt de levertijden kort en de kwaliteit hoog. De meeste tafels zijn zowel geschikt voor binnen als buiten. 

www.zinx.nl
www.gerardderkinderen.nl

Reageer op dit artikel