nieuws

Atelier Pro ontwerpt gemeentehuis Oost Gelre

Geen categorie

Atelier Pro gaat het ontwerp maken voor het nieuwe gemeentehuis van Oost Gelre. Het architectenbureau behaalde na een presentatie de hoogste score van de vijf architectenbureaus die na een eerste ronde waren geselecteerd.

Atelier Pro ontwerpt gemeentehuis Oost Gelre

Na de presentaties van AGS Architecten & PlannersAlberts, van Huut & PartnersInbo en Kraaijvanger.Urbis aan de beoordelingscommissie werd het ontwerp van Pro geselecteerd als de winnaar. Niet alleen het enthousiasme en overtuiging in de presentatie gaven de doorslag, ook duurzaamheid en energiezuinig bouwen en de ruime ervaring van het bureau op dit terrein waren doorslaggevend. De ideeën over de stedebouwkundige inpassing van het nieuwe gemeentehuis in de omgeving waren eveneens van belang.

Voordat de gemeenteraad een beslissing neemt over het verder uitgewerkte ontwerp mogen de omwonenden hun mening geven over het idee van Atelier Pro. Het is de bedoeling dat het gemeentehuis eind 2011 wordt opgeleverd. 

Beelden www.atelierpro.nl

Reageer op dit artikel