nieuws

Acht kleine tempels in Eindhoven

Geen categorie

In een grote hal van Kovos architecten staan acht kleine tempels. Deze zijn door acht Bouwkunde studenten van de TU Eindhoven ontworpen en op ware grootte gebouwd. De materialen voor de bouwwerken zijn geschonken door diverse sponsors.

LittleTemple opening.jpg

De abdij van Le Thornet in de Provence (Frankrijk) was de grootste inspiratiebron tijdens het ontwerpproces. Licht, ruimte, massa, ritme en verhoudingen spelen een belangrijke rol in dit gebouw. De studenten hebben hun eigen interpretatie van deze aspecten verwerkt in hun ontwerp voor een kleine tempel. De ruimtelijke werking van het detail staat centraal bij de uitvoering van de één op één modellen. 

LittleTemple-1.jpg    LittleTemple2.jpg

Het project staat onder leiding van docent Jan Schevers. De deelnemende studenten zijn Yuri Butelijn, Joan Gaudin, Faye Hermens, Dirk Reijnders, Dave Venmans, Raoul Vleugels, Johanna van Warners en Frank Wijnen.

LittleTemple3.jpg    LittleTemple4.jpg  

Nog tot en met juli zijn de tempels te bezichtigen in de hal aan de Fuutlaan 14e in Eindhoven. Meer informatie is te vinden op: www.littletemple.nl

LittleTemple6.jpg   LittleTemple5.jpg

Foto’s Ingrid Bussemakers

Reageer op dit artikel