nieuws

NHM komt op oorspronkelijke locatie

Geen categorie

Het Nationaal Historisch Museum komt, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, naast het Nationaal Openluchtmuseum. En dus niet in het centrum van Arnhem aan de John Frostbrug waar Minister Plasterk van Cultuur voor pleitte. Dit bericht stond vanochtend in de Volkskrant.

De originele schets van Mecanoo

Na een stemming in de Tweede Kamer, heeft een meerheid voor deze locatie gekozen. Het museum komt gewoon op de plaats zoals die twee jaar geleden werd afgesproken. Toen koos de Kamer niet Den Haag of Amsterdam als vestigingsloctie, maar Arnhem. 

De directie van het museum is zwaar teleurgesteld door dit besluit. Ze beraadt zich donderdag met de raad van toezicht. Over twee weken stemt de Kamer over een motie die de locatie vastlegt. Directeur Eric Schip hoop dat het standpunt dan alsnog gewijzigd wordt. Dat de Kamer zich ‘tot in detail’ bemoeit met de beslissingen, noemt hij ‘curieus’. 

www.devolkskrant.nl

Reageer op dit artikel