nieuws

NAi en de Parade: ook in 2009

Geen categorie

Ook dit jaar doet de Parade het NAi in Rotterdam aan. Van 11 juni tot en met 21 juni zijn bijna tachtig theater-, dans-, video- en muziekvoorstellingen te zien van het rondreizende theaterfestival.

De Parade wordt omringd door een vijf meter hoge en 800 meter lange traverse die ook dwars door het NAi   loopt. Deze wandelgang zorgt ervoor dat de verbinding tussen de stad en het Museumpark open blijft. Ook biedt de traverse een goed uitzicht op de Parade en de bouw van de parkeergarage onder het Museumpark.   Geluidseffecten, foto’s en verhalen over het Brazilliaanse straatleven maken het belopen van de wandelroute tot een speciale belevenis. 
Het volledige programma van de Parade is de lezen op www.nai.nlen www.deparade.nl

Brazil Contemporary
De Paradetraverse loopt dwars door het NAi waar de tentoonstelling Brazil Contemporary is te zien.   Het Architectuurinstituut is tijdens deze tentoonstelling getransformeerd tot de metropool São Paulo, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar het dagelijkse leven en de stedelijke opgaven in deze stad. Samen met Museum Boijmans Van Beuningen en het Nederlands Fotomuseum schetst het NAi een groots panorama van de hedendaagse kunst, architectuur, beeldcultuur en designcultuur van het Brazilië van nu. 

Verborgen Tuinen
Tijdens het weekend van 13 en 14 juni is in het NAi ook het evenement Verborgen Tuinen in Rotterdam te zien. De tuin van Huis Sonneveld naast het NAi is ook opgenomen. 

Reageer op dit artikel