nieuws

Aan de natuur ontleend

Geen categorie

Waarom is een salon- of eettafel vrijwel altijd geometrisch van vorm? Dat het ook anders kan, liet Linteloo zien tijdens de Salone del Mobile in Milaan met de nieuwe tafelserie Isola. Met dit organische ontwerp is Roderick Vos er opnieuw in geslaagd een meubelstuk vernieuwend te interpreteren.

Voor de nieuwe tafelserie Isola putte Vos inspiratie uit de vormen die de stammen van Aziatische bomen kunnen aannemen. Het tafelblad is een denkbeeldige doorsnede van zo’n stam. Het dikke, robuuste blad van eikenhout rust op poten die Vos bewust een meer geometrische vorm heeft gegeven. 

Wat Isola extra bijzonder maakt, is het driedimensionale patroon van jaarringen dat met behulp van een computergestuurde frees in het blad is aangebracht. 

Isola is leverbaar in twee hoogtes: als 76 cm hoge eettafel (naar keuze 220 of 240 cm lang) en als 32 cm hoe salontafel (170 of 200 cm) lang. Het ‘gerookte’ donkerbruine eikenhout is afgewerkt met natuurlijke olie.

Reageer op dit artikel