nieuws

Project – Uitbreiding St. Ignatiusgymnasium in Amsterdam door Loof en van Stigt Architecten

Geen categorie

De bouw van de uitbreiding van het St. Ignatiusgymnasium in Amsterdam is gestart. Het gebouw is ontworpen door Loof en van Stigt Architecten. Het is gevestigd in een schoolgebouw uit de jaren vijftig midden in Plan Zuid van Berlage.

De uitbreiding is in omvang en vloeroppervlak even groot als het bestaande gebouw. De nieuwbouw gaat achter meter de grond in om ruimte te maken voor een gymzaal en muzieklokaal. Het nieuwe volume is opgetrokken uit geornamenteerde prefab baksteen en prefab betonelementen. Een transparante hal verbindt de nieuwbouw. Tussen de panden is een binnenhof gecreëerd dat dienst doet als ontmoetingsruimte. De vier onderwijsverdiepingen zijn dankzij de constructie langs de gevel vrij in te delen. 

De planning is dat het vernieuwde St. Ignatiusgymnasium in 2011 voltooid is. 

www.levs.nl

Reageer op dit artikel