nieuws

Plan – Andreas Ensemble in Amsterdam

Geen categorie

Aan de rand van Amsterdam-Zuid realiseren ontwikkelingscombinatie Proper-Stok Groep en de Alliantie Ontwikkeling het project Andreas Ensemble. Op de plek van het voormalige Andreas Ziekenhuis komen rondom een binnenhof 502 koop- en huurwoningen, verdeeld over negen gebouwen, en een hotel.

Andreasensemble-1.jpg   Andreasensemble-2.jpg

Het project is opgedeeld in twee fasen. De eerste fase omvat 276 woningen (105 vrije sector koop, 120 sociale huur en 51 vrije sector huur), het hotel en diverse commerciële voorzieningen. Het Fashionhotel met 280 kamers wordt binnenkort opgeleverd. Een kinderdagverblijf en een gezondheidspunt zijn in aanbouw. De tweede fase bestaat uit 225 woningen, waarvan 32 sociale huur, 162 vrije sector koop en 31 vrije sector huur. In deze fase worden twee commerciële ruimtes ontwikkeld. 

Andreasensemble-3.jpg   Andreasensemble-4.jpg

Geurts & Schulze architecten heeft getekend voor de gebouwen die zich aan de buitenrand van het Andreas Ensemble bevinden. De vier vrijstaande gebouwen in het midden van het plan zijn van de hand van de Londense architectengroep Tony Fretton Architects, evenals de openbare ruimte daartussen en het U-vormige gebouw.

Andreasensemble-5.jpg   Andreasensemble-6.jpg

Reageer op dit artikel