nieuws

Paul de Ruiter wint HISE Award voor Villa Röling

Geen categorie

Architectenbureau Paul de Ruiter heeft in Ljubljana, Slovenië, de HISE Award 09 for Sustainable Excellence in Private Housing in ontvangst mogen nemen voor Villa Röling. De HISE Award 09 for Innovative Excellence ging naar Kentaro Takeguchi + Asako Yamamoto uit Alphaville, Japan.

Paul de Ruiter wint HISE Award voor Villa Röling

Villa Röling staat aan de Westeinderplas en bestaat uit twee volumes: een glazen begane grond met maximaal uitzicht over de tuin en het meer. Daarboven zweeft een houten doos. Het ontwerp van de villa is duurzaam en energiezuinig, onder meer door de opzet van de volumes. De overstekende bovenbouw voorkomt opwarming van het huis, door de wijze waarop de schaduw valt aan de oost, west en zuidzijde van de villa. Tezamen met doeken, die aan deze drie zijden zijn aangebracht, kan de warmte van de zon buitenshuis worden gehouden.

Paul de Ruiter 2

Het selectieproces vond in twee stappen plaats, een eerste jury bestaande uit leden van de redactie van HISE magazine selecteerde 16 ontwerpen uit de bijna 100 inzendingen. Een tweede jury met daarin gastsprekers van de HISE Conferentie, HISE hoofdredacteur Maja Ivanic en architectuur-recencent Matevz Celik, koos hieruit een winnaar.

Paul de Ruiter 3

Alle inzendingen zijn recentelijk gerealiseerde projecten, tussen 2007 en dit jaar, en niet groter dan 250m2 in oppervlakte. Deze en grotere projecten zijn te zien op de Big Architecture tentoonstelling, een jaarlijks internationaal samenkomen van architecten, ontwerpers, academici, professionals, uitvoerders en andere geïnteresseerden.

Foto’s: Pieter Kers

Reageer op dit artikel