nieuws

Oplevering – Contrasten tussen hard en zacht

Geen categorie

Voor Agentuur 99, de Nederlandse importeur van interieurtextielmerken Création Baumann en Jakob Schlaepfer, ontwierp architect Bas van Tol een nieuwe showroom aan de Westerdoksdijk in Amsterdam.

Showroom Baumann-1.jpg    Showroom Baumann-2.jpg

Na een periode in Pakhuis Amsterdam en Post CS zocht Agentuur 99 naar een ruimte waarin werkplekken voor de medewerkers konden worden gecombineerd met een flinke showroom. Hier zouden zowel consumenten als professionele gebruikers de flexibele presentaties moeten kunnen bewonderen en zou de rijkdom van de collecties zichtbaar moeten worden. 

Showroom Baumann-3.jpg    Showroom Baumann-4.jpg
Foto’s Rene Mesman

In het ontwerp van Van Tol appelleert alles aan structuur, textuur en vooral tactiliteit. De vlakken die deze ruimte definiëren, verwijzen naar aardse materialen. De vloeren zijn van lavasteen en staal, de structuren in de muren zijn gekrast in blokkenstructuren. De ingebouwde faciliteiten zoals de trap en de displays zijn van onbewerkt staal, waardoor ze dezelfde ruige en robuuste uitstraling hebben als de vloeren en de wanden. Hierin komt de rijkdom en de diversiteit van de stoffen goed tot hun recht. 

www.agentuur99.nl

Reageer op dit artikel