nieuws

Ontwerpprijs voor fietsenstalling annex zitbank

Geen categorie

Aaarchitecten en productontwerpbureau Uq Design uit Den Haag hebben met hun ontwerp voor een fietsenstalling annex zitbank Bikes and Chill de eerste prijs gekregen in de ontwerpwedstrijd ‘constructief en creatief met composieten’ van Poly Products. Er waren 45 inzendingen, waarvan zes werden genomineerd.

AAA-BasePart rood.jpg   AAA-BasePart groen.jpg

De nominaties kwamen alle van architectenbureaus. De belangrijkste ontwerpvoorwaarde was het toepassen van een vezel versterkte composiet. De jury prees de ontwerpers van Bikes and Chill vanwege de multifunctionele waarde van het product. Daarnaast vond men het een aansprekend element in de openbare ruimte. De jury oordeelde verder dat de Haagse ontwerpers de materiaalmogelijkheden ten volste hebben benut. Dat geldt niet alleen voor de vorm, maar ook voor de uitbreidingsmogelijkheden: de fietsbank bestaat uit losse onderdelen die onderling geschakeld kunnen worden in een bochtig patroon. Zo ontstaat een vrolijk beeld terwijl de fietsen aan het oog zijn onttrokken.

AAA-CS Den Haag.jpg

Bikes and Chill is als voorbeeld geprojecteerd op het plein voor station Den Haag Centraal.

AAA-tekening.jpg

Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden om het product verder te ontwikkelen.

Reageer op dit artikel