nieuws

Repareren in plaats van recyclen

Geen categorie

Premsela organiseert tijdens de Salone del Mobile in Milaan op 22 april een discussie over de waarde van repareren. ‘Stop recycling, start repairing’ is de naam van een programma georganiseerd door Platform 21, dat de aandacht wil vestigen op een bijna vergeten alternatief voor hergebruik: het repareren van defecte of beschadigde producten.

Repareren in plaats van recyclen

Als onderdeel hiervan heeft Platform 21 de laatste maanden in de designwereld een manifest over de waarde van repareren in de wegwerpmaatschappij verspreid. 

Recycle Milaan2
Tapestation

In Milaan zullen sprekers als Piet Hein Eek (ontwerper), Corinne Poux-Bernard (directeur innovaties van modeaccessoiresfabrikant Hermès), Satyendra Pakhalé (ontwerper) en Joanna van der Zanden (artistiek directeur van Platform21) tijdens het forum onder leiding van moderator Marco Bevolo (onafhankelijk designpublicist) hun visie geven op de waarde van repareren tegen de achtergrond van de wereldwijde economische crisis. Het Premsela Design Forum wordt ingeleid door minister Ronald Plasterk van OCW. 

20.000 exemplaren van het manifest van Platform 21 worden tijdens de Salone del Mobile verspreid. Het forum vindt plaats op woensdag 22 april in het Romeo Gigli Café aan de Via Angelo Fumagalli 6. De zaal is open vanaf 18.30 uur en het debat start om 19 uur. De avond wordt afgesloten met cocktails van 20:30 tot 22:00 uur. De toegang is gratis. 

www.premsela.org
www.platform21.com

Reageer op dit artikel