nieuws

Oplevering – Massa zonder achterkanten

Geen categorie

MAD architekten heeft het appartementencomplex ‘De Koperwiek’ gerealiseerd. Dit project staat in het herstructureringsgebied Drachten noordoost waarvoor ze een ontwerp visie hebben gemaakt in opdracht van Accolade Vastgoed in samenwerking met Woningcorporatie Smallingerland.

Oplevering – Massa zonder achterkanten

Het gebied is een stadswijk aan de noordoostzijde van het centrum van de stad. De wijk stamt uit 1945-1960 en bestaat uit circa 2100 woningen en wordt gekenmerkt door lange lanen met aan weerszijden bomen. De stedebouwkundige hoofdstructuur van het revitalisatieplan is ontworpen door HKB stedenbouwkundigen. Kern van het plan was de oost-westverbindingen te versterken door de aaneenschakeling van ‘groene kamers’ in de vorm van een zogenaamde ‘parkensnoer’. 

Koperwiek 2

MAD architecten heeft dit concept meegenomen in het ontwerp door de nieuwbouw vorm te geven als een continue massa zonder achterkanten en is ingebed in de openbare ruimte. De Koperwiek bestaat uit twintig appartementen, een collectief trappenhuis met lift en bergingen. Het ontwerp is een gebogen volume van drie tot vijf bouwlagen dat het stratenpatroon begeleidt en is opgetrokken ui paars gesinterd metselwerk. Aan de straatzijde ter hoogte van het trappenhuis bestaat de gevel uit verdiepingshoge verticale gekleurde lamellen van glas. 

Koperwiek 3

De hoekappartementen hebben buitenruimtes in de vorm van loggia’s. De tussenappartementen hebben uitkragende gevelerkers die rondom voorzien zijn van vouwschuifpuien. 

www.madarchitekten.nl

 

Reageer op dit artikel