nieuws

Project – Hoofdkantoor transavia.com door Architectenbureau Paul de Ruiter

Geen categorie

De bouw van het hoofdkantoor TransPort voor transavia.com op Schiphol-Oost is gestart. Optimale daglichttoetreding en uitzicht zijn bepalend geweest voor de ligging en de vorm van het 10.800 vierkante meter grote gebouw. De kantoren en de overlegruimtes zijn zo ingedeeld dat ze ook door andere huurders zijn te gebruiken.

Het gebouw zal door de toepassing van milieuvriendelijke technieken, materialen en ontwerptactieken voldoen aan de hoogste LEED-eisen voor duurzaamheid. Zo wordt door warmte-koude opslag in de bodem gecombineerd met betonkernactivering in de vloeren het binnenklimaat gelijkmatig en constant gehouden. Daarnaast levert duizend vierkante meter aan zonnepanelen op het dak van de hoogbouw dertig procent van de benodigde energie en zorgt een gras-sedum vegetatiedak op de laagbouw voor een extra isolatielaag. 

www.paulderuiter.nl
www.usgbc.org

Reageer op dit artikel