nieuws

Project – Foster + Partners ontwerpen twee hoge torens in Parijs

Geen categorie

Foster + Partners toont zijn nieuwe ontwerp voor een multifunctioneel gebouw in Parijs ten oosten van La Défense. Het gebied, Courbevoie, reikt tot aan de rivier de Seine. Het zogenoemde Hermitage Plaza en bestaat uit twee torens van 323 meter hoog. Het programma bestaat uit een hotel, een spa, appartementen, kantoren en winkels.

De plattegronden van beide torens op de begane grond zijn twee gelijke driehoeken die recht tegenover elkaar staan. Hierdoor spannen ze een plein op. Op het moment dat ze de hoogte in gaan, veranderen ze van vorm. De glazen gevelpanelen vangen het zonlicht op dat ze gedurende dag op verschillende manieren reflecteren. Veel panelen staan in een hoek, waardoor ze intern voor schaduw zorgen en ze kunnen worden geopend. De structuur van de toren is niet alleen erg efficiënt, maar het benadrukt tevens de elegante vorm van de toren. 

De planning is om in 2010 te beginnen met de bouw. 

www.fosterandpartners.com

Reageer op dit artikel