nieuws

Oplevering – Retrofuturisme centraal

Geen categorie

Modular Lighting Instruments, producent en distributeur van architecturale verlichting, opende onlangs een nieuwe showroom in de Rue de Mail in Parijs. Interieurarchitect Christophe Périchon realiseerde een retrofuturistische wereld voor de Modular-armaturen, en mengde hedendaagse architectuur met de wereld van stripboeken en superhelden uit de jaren zeventig.

De grijze metalen façade en het wit-met-zwarte interieur, de grote ramen en neerwaarts gerichte spots contrasteren sterk met het oude gebouw.

Op de begane grond is een 45 meter lange wand omgevormd tot een ‘space shuttle’, die elf nissen herbergt waarin de verschillende verlichtingsarmaturen te zien zijn. Het high-tech karakter van het Belgische verlichtingsmerk komt verder tot zijn recht door de keuze voor zwarte rubberen muurbekleding.

Andere plekken zijn juist voorzien van zinneprikkelende kleuren: zo eindigt de 45 meter lange gang in een grote ruimte, gedomineerd door rode stoelen. Voor de presentatie van de buitenverlichtingscollectie Modular Green gebruikte de interieurarchitect een uitvergrote foto van net uitgesmeerde verf. 

www.modular.nl

Reageer op dit artikel