nieuws

Interieur – Superieur en ambachtelijk kristal

Geen categorie

De nieuwe collectie Table Glass van het ontwerpduo Scholten en Baijings uit Amsterdam is een zesdelige glasserie die is vervaardigd in samenwerking met de meesterglasblazers van Royal Leerdam Crystal.

Interieur – Superieur en ambachtelijk kristal

Het glaswerk is gemaakt van Europa’s zuiverste kristalsoort, Cristal supérieur. De tafelstukken zijn opgebouwd uit een roze transparante laag en een witte laag glas. Door de traditionele blaastechniek ‘Overvang’ toe te passen, komen de twee lagen gekleurd glas samen tijdens het blazen. Het kenmerkende lijnenpatroon van deze serie wordt na afkoeling handmatig aangebracht met behulp van een kleine diamantschijf. De serie bestaat uit zes gebruiksvoorwerpen: Jug, Platter, Bowl, Platter with cover, Candy dish en Flower vase. 

Net als de andere ontwerpen van Stefan Scholten en Carole Baijings is de serie ontstaan uit een onderzoek naar ambacht en traditie, dat is gebruikt om vernieuwende producten te maken. 

Table Glass is aangekocht door het Zuiderzeemuseum, dat vorig jaar ook de collectie Woven Willow, Conversation pieces for the table van Scholten & Baijings verwierf. De nieuwe aanwinsten zijn vanaf 3 november 2008 te zien in het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. 

www.scholtenbaijings.com
www.zuiderzeemuseum.nl 

Reageer op dit artikel