nieuws

Le Medi wint Bouwkwaliteitsprijs Rotterdam

Geen categorie

Nieuwbouwproject Le Medi heeft de Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs gewonnen. Het woningbouwproject van Geurst & Schulze architecten in samenwerking met Korteknie Stuhlmacher architecten mag zich het beste Rotterdamse bouwproject van het afgelopen jaar noemen.

De jury: “Een écht Rotterdams concept waarbij mediterrane principes zijn gebruikt om een Nederlands bouwblok tot een warme en behaaglijke plek te maken met een grote sociale cohesie en fraaie afwerking. De bewoners hebben een ons-kent-ons-gevoel en als bezoeker voel je je te gast, maar niet als te veel.”

Le Medi ligt in de wijk Bospolder-Tussendijken en wordt gekenmerkt door fraaie kleuren, mozaïeken en mediterrane ornamenten. De architectuur en stedenbouwkundige opzet zijn geïnspireerd op die van de landen rond de Middellandse Zee. Doel was de wijk te versterken door het maken van een sterk onderscheidend woonmilieu om zo een nieuwe bewonersgroep aan te trekken. Tijdens de ontwikkeling van Le Medi stond de wens van de toekomstige bewoner centraal.

Beoordeling Bouwkwaliteitsprijs

Uiteenlopende vakdisciplines van de dS+V (dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting) van de gemeente Rotterdam hebben 32 woningprojecten beoordeeld. De projecten werden getoetst door de Woonadviescommissie op toegankelijkheid. Ook de berekeningen met GPR – een meetlat voor duurzaamheid – zijn meegenomen, evenals de tevredenheid van bewoners. Zij beloonden Le Medi met een gemiddeld rapportcijfer van een 8,5. Goed scoorden de architectuur, het woningtype, de woninggrootte, de afmetingen van de woonkamer, de afmetingen van de tuin, de hoeveelheid zon en de service bij het verhelpen van opleveringsgebreken.

De gemeente Rotterdam reikt de Bouwkwaliteitsprijs uit om opdrachtgevers, architecten en aannemers te stimuleren woningbouwprojecten van hoge kwaliteit te bouwen. De woningen moeten zowel wat betreft beeld, woongenot, duurzaamheid als bouwtechniek iets aan de stad toevoegen.

Reageer op dit artikel