nieuws

Gerrit Rietveld niet naar Bos en Lommer

Geen categorie

De Gerrit Rietveld Academie verhuist niet naar het voormalige GAK-gebouw in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. De directie van de kunstacademie is gezwicht voor de druk van docenten en studenten en heeft de verhuizing afgeblazen. Ook zou het GAK-gebouw opeens niet meer aan de eisen voldoen van de kunstopleiding.

Gerrit Rietveld niet naar Bos en Lommer

Het besluit vloet voort uit het verzet tegen de verhuizing van docenten en studenten. Eén docent nam ontslag, anderen dreigden te vertrekken als de verhuizing zou worden doorgezet. Een petitie werd door 3.600 mensen ondertekend. Volgens Tijmen van Grootheest, voorzitter van het College van Bestuur, wegen de zakelijke voordelen van een verhuizing dan ook niet op tegen ‘de emotionele schade’ die de organisatie zou oplopen. 

De academie kampt al jaren met ruimtegebrek en gaat nu op zijn huidige locatie zoeken naar uitbreiding. In het voorjaar van 2010 zal de opleiding met een nieuw huisvestingsplan komen, aldus de Rietveld Academie.

Voor de wijk Bos en Lommer was de komst van de Academie een enorme oppepper geweest en is het niet doorgaan van de verhuizing een grote teleurstelling. Het stadsdeelbestuur van Bos en Lommer hekelt dan ook het besluit van ‘de kunstelite’. 

www.gerritrietveldacademie.nl

Reageer op dit artikel