nieuws

Ontwerpen met Ikea

Geen categorie

Gisteren zijn bij Platform 21 in Amsterdam de winnaars bekend gemaakt van de Hacking Ikea competitie.

Ontwerpen met Ikea

De eerste is ‘Erik the Elk’ van Nora Feddersen, een kledingkapstok voor kinderen gemaakt van twee Ikea Deco-boompjes en een Fniss-prullenmand. De ander is van Lisette Haasnoot, die een gratis Astrid-lamp maakte van haar verpakking door na het afrekenen de lamp terug te brengen (en geld terug te krijgen) maar de doos mee te nemen. “Het zijn mooie winnaars. De een hackt het product, de ander het systeem”, aldus Joanna van der Zanden van Platform 21.

De competitie telde ruim honderd inzendingen van mensen die met Ikea-producten in de weer waren gegaan en tot nieuwe toepassingen of nieuwe ontwerpen kwamen. Platform 21 ziet dit als een bevestiging van de trend dat mensen het zat zijn dat alles voor hen wordt bedacht en dingen zelf naar hun hand kunnen zetten.”

De winnaars zijn te zien op de stand van het gadgettijdschrift Bright tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven in oktober en worden tentoongesteld op de Montreal Design Biënnale in mei volgend jaar.

www.platform21.nl/page/3622/en

Reageer op dit artikel