nieuws

Ontwerp onder Premsela’s paraplu

Geen categorie

4 Weeks of FreeDesigndom, dat vandaag aftrapt met Inside Design Amsterdam, is een iniatief van Premsela, stichting voor Vormgeving. Premsela profileert op deze manier een aantal Nederlandse ontwerpevenementen die in de maand september plaatsvinden, waaronder ExperimentaDesign, Picnic en Via Milano.

Premsela bedacht 4 Weeks of FreeDesigndom om Nederlands ontwerp op de internationale kaart te zetten. Het doel is om bezoekers te verrassen met nieuwe uitgangspunten waarmee ze kunnen kijken naar design en mode. De stichting hoopt dat de komende drie jaar steeds meer evenementen zich bij FreeDesigndom zullen aansluiten.

Onder Premsela’s paraplu vallen evenementen als Inside Design Amsterdam, de route van publiekstijdschrift ELLE Wonen die bezoekers langs de nieuwste designshops, galeries en producten leidt. Ook opgenomen is Via Milano New Dutch Design, een presentatie op de Woonbeurs van het beste ontwerp dat afgelopen voorjaar in Milaan te zien was. Belangrijk onderdeel van FreeDesigndom is Picnic, Europa’s leading jaarlijkse event over creativiteit en innovatie in de nieuwe media en technologiewereld.

Onder het randprogramma valt Red Light Fashion Amsterdam, waarin getalenteerde modeontwerpers plaatsnemen in tijdelijke studio’s op de Wallen en bezoekers ‘fashion peepshows’ aanschouwen. In Utrecht is FreeDesigdom gastheer voor het Dutch Artistic Research Event. De Mastersopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Design (MaHKU) presenteert elk jaar een serie tentoonstellingen en lezingen en een internationaal designsymposium, met als thema dit jaar Spatial Design. 

Naast de organisatie van 4 Weeks of FreeDesigndom doet Premsela ook actief mee met ExperimentaDesign / Sunday Adventure Club, Streetlab en Platform21 = Hacking IKEA.  Kijk voor informatie over deze evenementen op www.freedesigndom.com

Reageer op dit artikel