nieuws

Nominaties Mart Stamprijs bekend

Geen categorie

De jury van de Mart Stamprijs heeft de drie nominaties van dit jaar bekend gemaakt.

Genomineerd zijn de Chair One die Matej Chabera maakte als afstudeerproject aan de Rietveld Academie te Amsterdam, de stoel Plastic Nature van Alexander Pelikan en de Lage Leunstoel van Tiddo de Ruiter.

krul-2.jpg 
Chair One van Matej Chabera.

De jury looft de eigentijdse interpretatie van een traditionele techniek die De Ruiter maakte, zonder hierbij over de top te gaan. Daarnaast heeft ze grote waardering voor de door Pelikan uitgevoerde combinatie van hout en kunststof die volgens de jury zo nog nooit eerder is toegepast. Bijzonder enthousiast betoonde de jury zich tot slot over Chabera’s sculpturale stoel, het resultaat van een geduldig ontwerponderzoek naar zitten.

Mart Stam Alexander-1.jpg 
Plastic Nature van Alexander Pelikan.

Voor de Mart Stamprijs zijn dit jaar 49 stoelen ingezonden. Hieruit selecteerde de jury een groep van twaalf ontwerpen, die zij om uiteenlopende redenen interessant vond. Opvallend is het grote aantal jonge ontwerpers dat heeft ingestuurd. 

De winnaar van de Mart Stamprijs 2008 wordt bekend gemaakt op 27 november tijdens de feestelijke prijsuitreiking in de Haarlemse Lichtfabriek. Bij deze gelegenheid verschijnt een speciaal nummer van de Architect Interieur, waarin de nominaties, de prijswinnaar en het juryrapport zijn gepubliceerd. De jury van de Mart Stamprijs bestaat dit jaar uit Diederik Fokkema (voorzitter), Richard Hutten, Arjen Ribbens en Harm Tilman (secretaris).

Meer informatie: www.lai2008.nl

de Ruiter-nieuwsbrief.jpg 
Lage Leunstoel van Tiddo de Ruiter.

 

Reageer op dit artikel