nieuws

Interieur – Solide sets voor schoolinterieurs

Geen categorie

Ahrend introduceert twee solide schoolmeubelsets, bestaande uit tijdloze tafels en stoelen die tegen een stootje kunnen: 452 en 453. De 452-serie bestond al en is aangevuld met een hoge tafel; de 453 is geheel nieuw.

Interieur – Solide sets voor schoolinterieurs

 Ahrend 453, ontworpen door product- en interieurontwerper Ruud-Jan Kokke, onderscheidt zich door de vormgeving. Het ranke onderstel van de tafel heeft overstekende bladhoeken en de gekantelde vierkante buis is kenmerkend voor diverse ontwerpen van Kokke, zoals het hekwerk op het Amsterdamse Olympiaplein en de Trolleykast die hij voor Ahrend ontwierp. De zichtbare staalconstructie aan de achterzijde van het blad is een verwijzing naar de klassieke schoolbanken, die een ingebouwd inktpotje hadden. De stoel heeft in de rug een groef en sluit aan op de vormgeving van de tafel. 

Ahrend 452, een ontwerp van Kees de Boer, bestaat uit een solide tafel en stoel. De tafel is verkrijgbaar in acht hoogtematen en er zijn twee typen stoelen, één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw. De leerling zit op een hoge stoel met instelbare voetenplank of op een hoge kruk met drie verschillende sporthoogtes. Dit ‘hoge zitten’ wordt al langere tijd in Scandinavië toegepast. Voordeel is dat docenten niet meer hoeven te bukken. De 452 heeft een strakke, moderne en stoere vormgeving, is verkrijgbaar in verschillende kleuren en past in alle vormen van onderwijs. Het stoeltje is stapelbaar en kan eenvoudig aan de tafel worden gehangen; handig voor het schoonmaken van de vloer.

Heel bijzonder zijn de tafeluitvoeringen waarin een laptop of computerunit kan worden opgeborgen. Eén van de uitvoeringen is voorzien van een hendel met een gasveer. Hierin kan een laptop worden weggeklapt. Deze ruimte is afsluitbaar. In een andere variant van de tafel kan een computerunit worden ondergebracht. Deze ‘hangt’ dan onder de tafel; een slimme oplossing voor onderwijsinstellingen en opleidingscentra. 

www.ahrend.com

Reageer op dit artikel