nieuws

Gouden Leeuw voor Polen

Geen categorie

De Internationale Jury van de 11de Internationale Architectuur biënnale onder leiding van criticus Jeffrey Kipnis heeft de Gouden Leeuw voor het beste nationale paviljoen toegekend aan de Poolse inzending Hotel Polonia.. The afterlife of buildings van Nicolas Grospierre en Kobas Laksa.

terminal-1.jpg    terminal-kippen.jpg

De jury vond deze polemische bijdrage over de mogelijke leefcyclus van gebouwen d e beste bijdrage leveren aan het thema ‘Out there – architecture beyond building’ van de 11de Biennale.

terminal-4.jpg    terminal-koeien.jpg 

Gouden Leeuwen werden ook toegekend aan Greg Lynn Formvoor zijn installatie met Recycled Toys Furniture in de Arsenale en aan Chileense groep Elemental voor hun low cost woningbouwprojecten tentoongesteld in   Het Italiaanse paviljoen in de Giardini. Eerder werden al Gouden Leeuwen toegekend aan de architect Frank O. Gehry en de architectuurhistoricus James S. Ackerman voor hun totale oeuvre.

Reageer op dit artikel