nieuws

Oplevering – Orthodontiepraktijken in Geldrop en Zeist

Geen categorie

Jorg Arntz en Sebastian Hardeveld Kleuver van ARHK uit Amsterdam ontwierpen twee orthodontiepraktijken, een in Geldrop en een in Zeist.

zeist liggend-1.jpg  zeist liggend-2.jpg
De praktijk in Zeist.

Het bestemmingsplan van de praktijk in Zeist liet aan de achterzijde niet meer bebouwing toe. Het gehele pand is tot de constructie gestript. De behandelruimte is gescheiden van de rest van de ruimtes, zodat de behandelingen en alle andere activiteiten elkaar niet kruisen. Door de zoldervloer te verwijderen is op deze verdieping extra ruimte gecreëerd. De kelder, die voorheen in een slechte staat verkeerde, is opnieuw waterdicht gemaakt en door middel van nieuwe verlichting en stucwerk vernieuwd.

zeist staand-1.jpg    zeist staand-2.jpg

Het ontwerp legt de nadruk op het contrast tussen natuurlijke en zeer moderne materialen. In het project is schoonbeton, stucwerk, bamboe fineer en Western Red Cedar toegepast. Dit in contrast met RVS en witte HPL wandpanelen. De achtertuin en de bossen aan de straatkant zijn door middel van grote raampartijen maximaal betrokken in het gebouw.

geldrop liggend-1.jpg    geldrop liggend-2.jpg
De praktijk in Geldrop.

Het daklicht en de patio zijn kenmerkend voor de orthodontistenpraktijk in Geldrop. De hoofdroute ligt in één lijn met het daklicht. Aan deze route zijn alle functies geplaatst, verdeeld in een voor- en achtergebied. De scheiding is geaccentueerd door middel van een moderne pergola waaraan de patio en de consultkamer zijn gelegen. Het behandelgebied is achterin de praktijk gesitueerd, de ontvangst- en wachtruimte voorin de praktijk. Er is gebruik gemaakt van een kunststof vloer, HPL wandbekleding, eikenhout, notenhout en beton.

geldrop staand-1.jpg    geldrop staand-2.jpg

Reageer op dit artikel