nieuws

Project – Juurlink en Geluk wint ontwerpcompetitie Land Forum Eindhoven

Geen categorie

De inzending van Juurlink en Geluk is als beste uit de bus gekomen bij de ontwerpcompetitie voor het nieuwe kantorenpark Land Forum te Eindhoven. Het Rotterdamse bureau heeft de opdracht gekregen om het concept verder door te ontwikkelen. Met deze uitverkiezing liet Juurlink en Geluk een aantal grote bureaus achter zich.

Eindhoven landforum-1.jpg

Grote waardering had de jury voor de integrale aanpak van natuur, ecologie en duurzaamheidtechnieken. Ook sprak het uitgesproken karakter van de voorgestelde bouwwerken erg aan. Het hart van het plangebied wordt gevormd door een cluster van gebouwen. Hierbinnen ontstaat een groene, stedelijke ‘Italiaanse plaza’. Ondergronds bevinden zich de parkeervoorzieningen. In de bijzondere texturale façades is verlichting verwerkt, waardoor de gebouwen bij het invallen van de avond oplichten.

Eindhoven landforum-2.jpg

Het tweede aspect van het ontwerp is het landschap. Door clustering van gebouwen ontstaat een ecologisch park wat een toegevoegde waarde heeft voor en Land Forum en de omliggende wijken.

www.juurlinkengeluk.com

Eindhoven landforum-3.jpg

Reageer op dit artikel