nieuws

Oplevering – Jonge ontwerpers aan de slag

Geen categorie

Belle van ’t Hoff, interieurarchitect en docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, geeft jonge interieurontwerpers een kans praktijkervaring op te doen.

Onder de naam Belle van ’t Hoff & Consorten werken zojuist afgestudeerde ontwerpers in wisselende samenwerkingsverbanden onder leiding van een coach aan maatschappelijk relevante ontwerpopgaven. Het is de bedoeling het bedrijfsleven verrassende concepten en ontwerpen aan te bieden, waarmee men zich kan onderscheiden. Tegelijkertijd worden de ontwerpers voorbereid op een volwaardige beroepsuitoefening. Belle van ’t Hoff en Consorten liet voor het eerst van zich horen met het ontwerp van een Mobiele Bibliotheek op de HKU. Onlangs leverden zij ook twee woninginterieurs op.

App-Belle van 't Hoff-1.jpg

Het Project Casco IJoever is een appartement dat voor een mannelijke opdrachtgever op maat 
is ontworpen. Het appartement ligt aan de IJoever in Amsterdam, waar vroeger (zeil)boten aanmeerden om vracht uit Zuid-Amerika te lossen. Dit gegeven is als inspiratiebron gebruikt   bij het toepassen van de materialen. De ontwerpers gebruikten Braziliaans hardsteen, een sober en tactiel materiaal, en Braziliaans notenhout. De rest van de afwerking is watervast pleisterwerk, waardoor het steen en het notenhout meer gaan spreken. 

App-Belle van 't Hoff-2.jpg

De wand tussen slaap- en badkamer is vervaardigd van restmateriaal, dat op verschillende manieren is bewerkt. De schuifdeuren tussen deze twee ruimtes maken het mogelijk een verbinding tot stand te brengen. 

www.bellevanthoff.nl 

App-Belle van 't Hoff-3.jpg

Reageer op dit artikel