nieuws

De gevel van de toekomst

Geen categorie

Begin juni vond ‘The Future Envelope 2’ plaats: het tweede congres over de toekomst van de gevel georganiseerd door de bouwkundefaculteit van de TU Delft, de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) en de overkoepelende organisatie van Europese brancheverenigingen voor de metalen gevelbouw FAECF.

Thema was de relatie tussen architectuur, klimaat, de huid en energie. Onder de sprekers waren onder meer onderzoekers, ingenieurs en architecten, wat zorgde voor een interessante mix van informatie. Zij waren het er allen over eens dat het belang van de gevel steeds groter zal worden en dat gevels meer moeten worden afgestemd op het klimaat van het land waarin ze staan. Belangrijke items waren verder ecologie en de mogelijkheden en moeilijkheden bij het ontwerpen en doorrekenen van blob-constructies. Graham Dodd van Arup / Material Design stelde voor om een databank voor hergebruik van bouwmaterialen op te richten, naar voorbeeld van de website van Lego. De gebruiker kan dan het gewenste materiaal plus afmetingen invoeren en krijgt het beschikbare aanbod in beeld.

Reageer op dit artikel